Klikkerhold

Miniklik – hundetræning til nytte og sjov
De konkrete øvelser, som vi arbejder med på dette hold, er styret af hundeførernes ønsker til deres hund. Så vi arbejder både med almindelig lydighed som sit, dæk, plads osv. Men også med tricks og sjove øvelser, som styrker båndet mellem hund og fører.
Hundeførerne får en metode, som på sigt gør dem i stand til lære deres hund stort set alt, bare den er fysisk i stand til at udføre det. Dvs. at vi på dette hold er meget optagede af, at hundeførerne udvikler deres klikkerfærdigheder og metodeforståelse – vi prøver så metoden af på øvelser, tricks, shaping, baglænskædning m.m.
Nogle eksempler:
Jørn arbejder p.t. med at få Bobby til at bakke rundt om sig – Bobby er klubbens mindste hund.
Katja arbejder med at få Nova til at sidde Bamse – Nova er en engelsk bulldog.
Lotte arbejder med at få Gaudi til at svinge bagparten ind i en præcis pladsposition – Gaudi er klubbens største unghund, p.t. 70kg og vokser stadig.
Annemette træner bl.a. ind i bil, gå pænt, sit, dæk og stå på afstand - Arthur er hendes gladeste hund nogensinde og det tilskriver hun den metode, vi bruger på holdet.
Metoden til indlæring er såkaldt ”ægte” klikkertræning. Dvs. vi bruger en metode, som bygger på de læringsprincipper, som alle levende væsener udvikler deres tillærte færdigheder med.
Ægte klikkertræning kendetegnes ved 4 ting:
Fokus på at belønne rigtig adfærd – Når vi belønner rigtig adfærd, får vi succes med træningen hver gang. Det betyder motiverede hunde og glade og optimistiske hundefører hver gang😊
Hunden skal tilbyde adfærd frivillig – dette krav er nok det vigtigste. Det betyder, at hunden får indflydelse på træningen og man får en træningsglad hund, som efter noget tid bliver ’klikker-klog’ og så lærer den ny adfærd meget hurtigt. Det er som regel hundeføreren, der har sværest ved dette, men det kan læres😊
Brug af en betinget forstærker. Fx en klikker og vi belønner altid med en primær forstærker efter klikket – fx godbid, bold, trækkeleg, lugte til yndlingslygtepælen o.lign.
Vi fokuserer på det vi kan se. Dvs. at træningen bliver styret af det, vi kan se hundeføreren gør og hvilken konsekvens det har for hundens adfærd. Og de råd og input hundeføreren får, bliver derfor vældig konkrete og baserede på observationer og mulige ændringer af egen adfærd.
OBS punkter:
Man kan godt blive afhængig af at træne hund på denne måde, simpelthen fordi man bliver glad i låget af at gå til træning.
Det tager tid at lære en ny metode – uanset hvilken træningsmetode man vælger.
Der er ingen ’quick fixes’ – hundetræning tager tid.

Kalender

« August 2020 »
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6