Miniklik – hundetræning til nytte og sjov

De konkrete øvelser, som vi arbejder med på dette hold, er styret af hundeførernes ønsker til deres hund. Dvs. at vi arbejder både med almindelig lydighed som sit, dæk, plads osv. Men også med tricks og sjove øvelser, som styrker relationen mellem hund og fører. Der er også mulighed for at arbejde med konkurrencetræning i C-klassen.

Hundeførerne får en metode, som på sigt gør dem i stand til lære deres hund stort set alt, bare den er fysisk i stand til at udføre det. Dvs. at vi på dette hold er meget optagede af, at hundeførerne udvikler deres klikkerfærdigheder og metodeforståelse – vi prøver så metoden af på øvelser, tricks, shaping, baglænskædning m.m.

Metoden til indlæring er såkaldt ”ægte” klikkertræning. Dvs. vi bruger en metode, som bygger på de læringsprincipper, som alle levende væsener udvikler deres tillærte færdigheder med.

Ægte klikkertræning kendetegnes ved 4 ting:

Fokus på at belønne rigtig adfærd – Når vi belønner rigtig adfærd, får vi succes med træningen hver gang. Det betyder motiverede hunde og glade og optimistiske hundefører hver gang??

Hunden skal tilbyde adfærd frivillig – dette krav er nok det vigtigste. Det betyder, at hunden får indflydelse på træningen og man får en træningsglad hund, som efter noget tid bliver ’klikker-klog’ og så lærer den ny adfærd meget hurtigt. Det er som regel hundeføreren, der har sværest ved dette, men det kan læres??

Brug af en betinget forstærker. Fx en klikker og vi belønner altid med en primær forstærker efter klikket – fx godbid, bold, trækkeleg, lugte til yndlingslygtepælen o.lign.

Vi fokuserer på det vi kan se. Dvs. at træningen bliver styret af det, vi kan se hundeføreren gør og hvilken konsekvens det har for hundens adfærd. Og de råd og input hundeføreren får, bliver derfor vældig konkrete og baserede på observationer og mulige ændringer af egen adfærd.

OBS punkter:

Man kan godt blive afhængig af at træne hund på denne måde, simpelthen fordi man bliver glad i låget af at gå til træning.

Det tager tid at lære en ny metode – uanset hvilken træningsmetode man vælger.

Der er ingen ’quick fixes’ – hundetræning tager tid.

Betingelser for at deltage på holdet: Hund og fører skal have deltaget på enten et hvalpeklikkerhold eller have gået til klikkertræning i andet regi. Hundeføreren skal være indstillet på at arbejde med metoden klikkertræning.

Alder: Hundefører mellem 18 og opefter

Nyheder

Sponsorer